Ένας 39χρονος εκπαιδευτής όπλων από την Αριζόνα κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας ύστερα από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από ένα… ανήλικο κορίτσι εννέα ετών. Η 9χρονη πυροβόλησε κατά λάθος τον εκπαιδευτή της την ώρα που αυτός της μάθαινε πως να χειρίζεται ένα όπλο τύπου ούζι. Η είδηση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και εγείρει ξανά το ζήτημα της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε ανοιχτό σκοπευτήριο στην περιοχή Mohave County, στο βορειοδυτικό Τέξας. Το κορίτσι είχε μεταβεί μαζί με τους γονείς του, στο πλαίσιο των θερινών τους διακοπών, στο σκοπευτήριο όπου η μικρή θα μάθαινε να χρησιμοποιεί ούζι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 39χρονος εκπαιδευτής της, Charles Vacca, καθόταν δίπλα από την ανήλικη και της έδειχνε πως να στοχεύει. Η 9χρονη κατάφερε με επιτυχία να στοχεύει και να πυροβολήσει με το όπλο εννέα χιλιοστών, όταν αυτό ήταν ρυθμισμένο στη μία ριπή. Όταν όμως το έβαλαν στο αυτόματο, το κορίτσι πυροβόλησε αρκετές φορές, έχασε τον έλεγχο του όπλου και μία σφαίρα βρήκε κατά λάθος τον Vacca στο κεφάλι.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο University Medical Center του Λας Βέγκας όπου και κατέληξε.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, τμήμα του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο σερίφης της περιοχής, Jim McCabe, περιέγραψε το τέλος του βίντεο όπου σημειώνεται το θανατηφόρο χτύπημα «φρικιαστικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης