Καθηλωμένους στα σπίτια τους κράτησε για 44 ημέρες τους Αμερικανούς η εκδίκαση της υπόθεσης της Casey Anthony, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της 2χρονης κόρης της, Caylee.

Η συγκεκριμένη δίκη, που προκάλεσε το κοινό αίσθημα στην Αμερική, κατέληξε στην αθώωση της 25χρονης Anthony από τη Φλόριντα, με την απόφαση αυτή να προκαλεί σοκ στους Αμερικανούς, λόγω των πολλών ερωτημάτων που έμειναν αναπάντητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη αυτή θεωρείται η πιο πολύκροτη δικαστική υπόθεση στις Η.Π.Α., ύστερα από αυτήν του O. J. Simpson, το 1995.

Η 25χρονη είχε κληθεί να καταθέσει το 2008, όταν βρέθηκε το πτώμα της κόρης της σε σακούλα σκουπιδιών, αλλά η ίδια αρνήθηκε και ο δικαστής δεν την υποχρέωσε να το κάνει.

Με τον πατέρα της να είναι πρώην αστυνομικός με ειδίκευση στις ανθρωποκτονίες, την ίδια να «χτυπάει» τατουάζ στον ώμο της με τη φράση «Bella Vita» και να… τρελαίνεται στα πάρτι μετά τον θάνατο της κόρης της και ενώ για 31 ημέρες δεν είχε αναφέρει την εξαφάνισή της (λέγοντας μάλιστα ψέματα στη μάνα της ότι τη φροντίζει μπέιμπι-σίτερ), οι Αμερικανοί ζούσαν και ανέπνεαν, για να τη δουν να καταδικάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 για μια ύποπτη σακούλα και αποφάσισε να την ελέγξει τον… Δεκέμβριο. Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε πριν η μικρή εξεταστεί από ιατροδικαστές, επέτρεψε στους δικηγόρους της Anthony να υποστηρίξουν άνετα ότι η άτυχη Cayleen πνίγηκε στην πισίνα των παππούδων της.

Τα πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της Casey Anthony είχαν δημιουργήσει στο αμερικανικό κοινό σιγουριά για την καταδίκη της, με αποτέλεσμα η αθωωτική απόφαση των ενόρκων να προκαλέσει πολλά ερωτήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης