Ακροδεξιές οργανώσεις και οργανώσεις υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής στις ΗΠΑ αύξησαν ραγδαία τη διανομή ρατσιστικών και αντισημιτικών φυλλαδίων, αφισών και πλακάτ και άλλων μορφών τέτοιας προπαγάνδας κατά τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

H διεθνής εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League (ADL), που εδρεύει στις ΗΠΑ,  ανέφερε ότι τον περασμένο χρόνο κατέγραψε συνολικά 5.125 τέτοιες περιπτώσεις σε σχέση με 2.724 που είχε καταγράψει το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεσή της βασίστηκε σε γραπτή μορφή προπαγάνδας και σε επιγραφές, όχι σε ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που η ADL, η οποία παρακολουθεί τις δραστηριότητες εγχώριων και διεθνών οργανώσεων μίσους, ξεκίνησε την καταγραφή αυτή το 2016.

Η Τζέσικα Ριβς, μια διευθύντρια του Κέντρου για τον Εξτρεμισμό της οργάνωσης αυτής, δήλωσε ότι οι ακροδεξιές οργανώσεις χρησιμοποιούν αφίσες και φυλλάδια για να προσελκύσουν την προσοχή σε διαδικτυακό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια, οι οργανώσεις αυτές θεωρούν ότι η προπαγάνδα αυτού του είδους εκφοβίζει τις μειονοτικές ομάδες. «Θέλουν να φοβάται ο κόσμος» λέει η Ριβς χαρακτηριστικά.

Παρ΄ ότι το υλικό που εξετάστηκε προέρχεται από 30 διαφορετικές οργανώσεις, η ADL αναφέρει ότι πάνω από το 90% προέρχεται από το Πατριωτικό Μέτωπο, την Ένωση Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς του Νιού Τζέρσι ή την Εθνικιστική Κοινωνική Λέσχη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ADL, για το 80% όλων των περιστατικών ευθύνεται το Πατριωτικό Μέτωπο, που εδρεύει στο Τέξας.

Το Μέτωπο, το οποίο συγκροτήθηκε το 2017, επιχείρησε τον περασμένο χρόνο να δώσει το στίγμα του αποφεύγοντας ωστόσο τη χρήση συμβόλων και λέξεων υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και προτιμώντας φράσεις όπως «Πρώτα η Αμερική», «Στεκόμαστε Ενωμένοι» και «Δύο Κόμματα. Μια Τυραννία», σημείωσε η ADL.

Αντίθετα, η Ένωση Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς του Νιου Τζέρσι, η οποία λειτουργεί σε 23 πολιτείες, χρησιμοποίησε στο υλικό που διένειμε ανοιχτά αντισημιτική και αντιαφροαμερικανική ρητορική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης