Η υπάλληλος του Λευκού Οίκου Κέλι Σάντλερ που έκανε ανάρμοστο σχόλιο για τον βετεράνο γερουσιαστή Τζον Μακέιν δεν έχει ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε για μία δημόσια συγγνώμη, όπως υποστήριξε στο ABC News η κόρη του γερουσιαστή Μέγκαν Μακέιν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Μακέιν, η Σάντλερ τής υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το απρεπή σχόλιό της αναφορικά με τον 81 ετών Μακέιν που μάχεται με τον καρκίνο. «Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με την Κέλι, της ζήτησα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη κι εκείνη είπε ότι θα το πράξει. Από τότε δεν έχω μιλήσει μαζί της και υποθέτω ότι δεν θα συμβεί» δήλωσε η Μακέιν, η οποία είναι συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή «The View» του ABC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια μιας συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η Σάντλερ είπε για την αντίθεση του Γερουσιαστή Μακέιν στην επιλογή της Τζίνας Χάσπελ από τον πρόεδρο Τραμπ, για την διεύθυνση της CIA ότι «δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς πεθαίνει».

Το απαράδεκτο αυτό σχόλιο για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο γερουσιαστής διέρρευσε στα ΜΜΕ.

Η Μέγκαν Μακέιν δήλωσε ότι η Σάντλερ ζήτησε συγγνώμη από την ίδια και την οικογένειά της στη διάρκεια μιας ιδιωτικής τηλεφωνικής επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ζήτησα μία δημόσια συγγνώμη, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έκαναν αναφορά στην προσωπική συγγνώμη που ζήτησε η Σάντλερ, εξήγησε η Μακέιν.

Τόσο η Σάντλερ όσο κι ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασαν περαιτέρω την υπόθεση αυτή.

Ο Τζον Μακέιν, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη, ζητώντας την καταψήφιση του διορισμού της Χάσπελ, καθώς η ίδια δεν απάντησε στους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί για την εμπλοκή της στο πρόγραμμα ανάκρισης τεχνητού πνιγμού στη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ.

«Πιστεύω ότι η Τζίνα Χάσπελ είναι μία πατριώτης που αγαπάει τη χώρα μας κι έχει αφιερώσει την επαγγελματική ζωή της στην υπηρεσία και την άμυνά της. Ωστόσο, ο ρόλος της κυρίας Χάσπελ στην επίβλεψη μεθόδων βασανισμού από Αμερικάνους είναι ανησυχητικός. Η άρνησή της να παραδεχτεί τον ανήθικο χαρακτήρα των βασανισμών δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις. Πιστεύω ότι η Γερουσία θα πρέπει να ασκήσει το καθήκον της επί συμβουλής και συναίνεσης και να απορρίψει τον διορισμό αυτόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακέιν.

Ο Μακέιν είναι πρώην αξιωματικός της Ναυτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ φυλακίστηκε για 5,5 χρόνια τη δεκαετία του ‘70. Τον περασμένο Ιούλιο διαγνώστηκε με καρκίνο στο εγκέφαλο.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς επέπληξε τους υφισταμένους της για το απρεπή σχόλιο αναφορικά με τον Μακέιν, το οποίο διέρρευσε από την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Λευκού Οίκου στο ABC News.

Η Σάντερς χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το σχόλιο, ενώ φέρεται να εκνευρίστηκε περισσότερο για τη διαρροή του, σύμφωνα με πηγές.

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του σχολίου, η Μέγκαν Μακέιν εκδήλωσε στην εκπομπή «The View» την έκπληξή της που η Σάντλερ μπόρεσε να πάει «στη δουλειά της την επόμενη ημέρα, αλλά και για το γεγονός ότι παρέμενε ακόμη στη θέση της».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι το σχόλιο της Σάντλερ για τον στενό του φίλο Τζον Μακέιν έδειξε ότι «η ευπρέπεια έχει πιάσει πάτο με την παρούσα κυβέρνηση».

Πηγή: ABC News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης