Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν σήμερα να κάνουν λόγο για την έναρξη ενός εμφυλίου πολέμου στη Συρία, αμφισβητώντας την εκτίμηση που έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δηλώσεις του Λαβρόφ που κατηγορούν τη συριακή αντιπολίτευση ότι δημιουργεί τον κίνδυνο για τη χώρα ενός «εμφυλίου πολέμου» είναι το αποτέλεσμα μιας «εσφαλμένης εκτίμησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ. Για την Ουάσινγκτον, η κατάσταση στη Συρία είναι αυτή: «το καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διεξάγει μια εκστρατεία βίας, εκφοβισμού και καταστολής κατά των αθώων διαδηλωτών. Δεν το βλέπουμε αυτό ως έναν εμφύλιο πόλεμπ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η επίθεση λιποτακτών του συριακού στρατού σε συγκρότημα όπου λειτουργούν υπηρεσίες Πληροφοριών, στη Δαμασκό, παραπέμπει σε εμφύλιο πόλεμο και επανέλαβε την έκκληση της Μόσχας για την έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι ΗΠΑ, επανέλαβε επίσης ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, «ελπίζουν» ότι η Ρωσία «θα συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατον ο Άσαντ να παραμείνει ένας αξιόπιστος ηγέτης στα μάτια του λαού του, αφού έχει σκοτώσει τόσους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης