Το Πεντάγωνο αποκάλυψε την Πέμπτη ότι τον προηγούμενο μήνα προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να απελευθερώσει έναν 33χρονο Αμερικανό πολίτη που κρατείται όμηρος από τον βραχίονα της αλ Κάιντα στην Υεμένη, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν παρών στο σημείο όπου έγινε η επιχείρηση.

«Οι ΗΠΑ αποπειράθηκαν πρόσφατα να διεξάγουν μια επιχείρηση απελευθέρωσης πολλών ομήρων, μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός πολίτης Λουκ Σόμερς, που κρατούνται στην Υεμένη από την αλ Κάιντα (…). Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν, όμως άλλοι, ανάμεσά τους και ο Σόμερς, δεν ήταν παρόντες στο κτίριο που ήταν στόχος», ανέφερε ο Τζον Κίρμπι, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις αρχές της Υεμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης παραμένουν απόρρητες, όμως το Πεντάγωνο αποφάσισε «να δώσει ακριβείς πληροφορίες καθώς η αποστολή αυτή έχει μεταδοθεί ευρέως στη δημόσια σφαίρα», πρόσθεσε ο αντιναύαρχος Κίρμπι.

«Οι ΗΠΑ δεν ανέχονται την απαγωγή πολιτών τους και εργάζονται ακατάπαυστα για να τους απελευθερώσουν και να εντοπίσουν τους απαγωγείς τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Νωρίτερα, η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) απείλησε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα να εκτελέσει τον Λουκ Σόμερς που απήχθη στην Σανάα τον Σεπτέμβριο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης