ΗΠΑ: Αντίδοτο κατά της ηρωίνης στα «όπλα» της αστυνομίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 09:59
ΗΠΑ: Αντίδοτο κατά της ηρωίνης στα «όπλα» της αστυνομίας
Με αντίδοτο κατά της υπερβολικής χρήσης ηρωίνης θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Νέας Υόρκης οι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αύξηση των ποσοστών θανάτων ηρωινομανών τα τελευταία χρόνια.

Ο γενικός εισαγγελέας Ερικ Σνάιντερμαν χαρακτήρισε εντυπωσιακά αποτελεσματική την εφαρμογή του αντιδότου σε άλλες περιοχές κι είπε ότι θα σώσει ζωές.

Η αγορά των 20.000 συσκευασιών ναλοξόνης θα χρηματοδοτηθεί από την αποδέσμευση περίπου 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων προερχόμενων από κατασχέσεις.

Οι συσκευασίες κοστίζουν 60 δολάρια και περιλαμβάνουν δύο σύριγγες και δύο συσκευές εισπνοής με ναλοξόν με διάρκεια ζωής δύο χρόνια.

Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι οι συσκευασίες αυτές έσωσαν 563 ζωές τον περασμένο χρόνο στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης. Παρεμφερές πρόγραμμα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Κουίνσι της Μασαχουσέτης. Από το φθινόπωρο του 2010, η αστυνομία έχει κάνει χρήση των συσκευασιών 221 φορές κι έχει επιτυχώς αντιμετωπίσει 211 κρούσματα υπερβολικής δόσης ηρωίνης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, 10:02