Η πόλη της Φιλαδέλφειας, που συγκλονίζεται τις τελευταίες δύο νύχτες από λεηλασίες και ταραχές, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος ενός μαύρου από αστυνομικά πυρά, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα.

Η ανακοίνωση αυτή, στον ιστότοπο του δήμου, έγινε, την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέρριψε σήμερα την ευθύνη για τη βία που έχει ξεσπάσει στη Δημοκρατική δημοτική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που βλέπω είναι φοβερό, και ειλικρινά, ο δήμος, όπου κι αν είναι, ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους να διαδηλώνουν και να λεηλατούν χωρίς να τους σταματά είναι επίσης φοβερός», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος συνέχισε την προεκλογική εκστρατεία του, έξι ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Δυνάμεις της Εθνοφρουράς αναμένονται επίσης σε αυτήν τη μητρόπολη της Πενσιλβάνιας.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας Τομ Γουόλφ επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι ζήτησε την βοήθεια της Εθνοφρουράς για να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Πενσιλβάνια, μια πολιτεία κλειδί, που βρίσκεται στην καρδιά της μάχης για τον προεδρικό θώκο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του να σταματήσουν οι λεηλασίες.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις λεηλασίες και τη βία», δήλωσε στο CNN.

Η Φιλαδέλφεια, προπύργιο των Δημοκρατικών, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον θάνατο τη Δευτέρα ενός 27χρονου, του Ουόλτερ Ουάλας Τζούνιορ, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν στη μέση του δρόμου δύο αστυνομικοί.

Χθες το βράδυ, στη συνοικία της Δυτικής Φιλαδέλφειας, όπου ζούσε, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν την αστυνομία να επεμβαίνει για να διαλύσει μικρές ομάδες διαδηλωτών, πολλές φορές με τη χρήση γκλομπ.

Σε μια άλλη συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, καταστήματα λεηλατήθηκαν. Περισσότεροι από 170 άνθρωποι συνελήφθησαν από τη Δευτέρα το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία της Φιλαδέλφειας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης