ΗΠΑ: Απαγορεύθηκαν οι πλαστικές σακούλες στην πολιτεία του Μίσιγκαν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, 15:02
ΗΠΑ: Απαγορεύθηκαν οι πλαστικές σακούλες στην πολιτεία του Μίσιγκαν
Η πολιτεία του Μίσιγκαν υπερψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο απαγορεύονται οι πλαστικές σακούλες κι άλλα αναλώσιμα δοχεία. Ο νόμος τέθηκε επίσημα σε ισχύ μετά την υπογραφή από τον αντικυβερνήτη της πολιτείας Μπράιαν Κάλλεϋ την Τετάρτη.

Το νομοσχέδιο πέρασε ώστε να προλάβει τις τοπικές κυβερνήσεις από το να θέσουν σε εφαρμογή ξεχωριστά διατάγματα για την απαγόρευση ή τον φόρο των συσκευασιών μίας χρήσης.

Για παράδειγμα, η επαρχία Γουώστεναου σκόπευε να εφαρμόσει χρέωση 10 σεντ για κάθε πλαστική, αλλά και χάρτινη σακούλα το 2017.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος της περιφέρειας Ανν Άρμπορ, Τζεφ Έργουιν, ηγήθηκε της αντιπολίτευσης εναντίον του ν/σ αναφέροντας πως το «νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μία επίθεση στον τοπικό έλεγχο και την αυτονομία».

Το νομοσχέδιο όμως εν τέλει πέρασε, με 52 ψήφους υπέρ και 46 κατά, και στη συνέχεια πέρασε και από τη Γερουσία με ψήφους 25-12, με αποτέλεσμα να υπογραφεί από τον αντικυβερνήτη, καθώς ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ βρισκόταν εκτός πολιτείας με την οικογένειά του.

Το νομοσχέδιο είχε υποστηριχθεί από την Ένωση Εστιατορίων της πολιτείας Μίσιγκαν, η οποία χαρακτήρισε την υπογραφή του «μεγάλη νίκη».

Ο νέος νόμος επιτρέπει στα εστιατόρια και τους λιανοπωλητές που ανήκουν σε αλυσίδες επιχειρήσεων να μη χρειάζεται να συμμορφώνονται με ένα συνονθύλευμα διαφορετικών τοπικών διαταγμάτων και κανονισμών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων της ένωσης, Ρόμπερτ Ο’Μίρα.

«Με πολλά από τα μέλη μας να διατηρούν τοποθεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία, η ενιαία πολιτική ήταν μία επιτακτική ανάγκη ώστε να αποφευχθεί η προστιθέμενη πολυπλοκότητα στις καθημερινές εργασίες» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016, 15:20