Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) δήλωσε την Τετάρτη ότι η υπηρεσία του θα δώσει εντολή για την ενίσχυση ενός σημαντικού εξαρτήματος των κινητήρων στα αεροσκάφη Boeing 777-200, που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Pratt & Whitney (PW) ίδιου τύπου με τον κινητήρα του αεροσκάφους που έκανε μία προσγείωση έκτακτης ανάγκης τον Φεβρουάριο.

Ο Στιβ Ντίκσον κατέθεσε, ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι η υπηρεσία του «απαιτεί από τους κατασκευαστές να προχωρήσουν στην ενίσχυση του εξωτερικού καλύμματος των κινητήρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια υπηρεσία ανέφερε σε χωριστή ανακοίνωση ότι ο «ακριβής χρόνος» των νέων τεχνικών τροποποιήσεων και η αναμενόμενη οδηγία για την πιστοποίηση της πλοϊμότητας των κινητήρων «θα εξαρτηθούν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και των μηχανολογικών εργασιών και θα εγκριθούν από τη FAA».

Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι η υπηρεσία του συνεργάζεται με την Boeing Co και την PW για να διασφαλίσει ότι «η δομική κατασκευή γύρω από τον κινητήρα, το εξωτερικό αεροδυναμικό κάλυμμα και η περιοχή εισαγωγής του αέρα στον κινητήρα δεν καταστρέφουν τα δομικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους» στα Boeing 777-200.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης