ΗΠΑ: Από σπίτι σε σπίτι μοιράζουν μάσκες οι αρχές στη Φλόριντα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 09:18
ΗΠΑ: Από σπίτι σε σπίτι μοιράζουν μάσκες οι αρχές στη Φλόριντα

«Έχουμε μάσκες!», φωνάζουν τα μέλη μιας ομάδας που έχει αναλάβει να διανέμει μέσα ατομικής προστασίας και απολυμαντικά στα σπίτια των κατοίκων της κομητείας Μαϊάμι- Ντέιντ στο νότιο τμήμα της Φλόριντα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στην πολιτεία αυτή των ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τρίτη 6.000 νέα κρούσματα, ενώ το Σάββατο ο ημερήσιος απολογισμός είχε φτάσει τα 9.585 νέα κρούσματα.

Για τον λόγο αυτόν οι αρχές της κομητείας του Μαϊάμι, της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής στη Φλόριντα, αποφάσισαν να στείλουν ομάδες στα σπίτια των κατοίκων για να τους ευαισθητοποιήσουν στο θέμα της χρήσης μάσκας.

«Όλοι το δέχτηκαν θετικά» δήλωσε η Κάθι Μπούργκος, επικεφαλής μίας ομάδας. «Όταν τους δίνουμε μάσκα και γάντια, τους ζητάμε να τα φορούν μπροστά μας για να βεβαιωθούμε ότι τα χρησιμοποιούν σωστά» πρόσθεσε.

Καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον κυβερνήτη της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στη Φλόριντα, η κάθε πόλη και κομητεία εκδίδει διαφορετικές αποφάσεις.

Το Μαϊάμι και το Παλμ Μπιτς, όπως και το Τζάκσονβιλ, έχουν ανακοινώσει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους.

Εξάλλου και οι παραλίες του Μαϊάμι θα είναι κλειστές αυτό το Σαββατοκύριακο όταν γιορτάζεται η 4η Ιουλίου, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, ο οποίος ακύρωσε και τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις με τα πυροτεχνήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 09:32