ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε συνεργάτης του Τραμπ - Αντιμετωπίζει κατηγορίες για σοβαρά οικονομικά αδικήματα

ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε συνεργάτης του Τραμπ - Αντιμετωπίζει κατηγορίες για σοβαρά οικονομικά αδικήματα
Ένας συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποπέμφθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς διενεργείται σε βάρος του έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για σοβαρά οικονομικά αδικήματα, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ την Τρίτη.

Επικαλούμενο τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα, το CNN μετέδωσε συγκεκριμένα ότι ο Τζον ΜάκΕντι απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Η αποπομπή του ΜάκΕντι επισκιάστηκε από την καθαίρεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ξαφνικά ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να αντικαταστήσει με τον μέχρι σήμερα διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο ΜάκΕντι, ο οποίος εργάστηκε στην εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και ήταν προσωπικός βοηθός του προέδρου στον Λευκό Οίκο, προσελήφθη ήδη από την εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ.

Αμέσως μόλις μεταδόθηκε η είδηση για την αποπομπή του, η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως προσελήφθησαν ο ΜάκΕντι και μια πρώην εκπρόσωπος του Τραμπ, η Κατρίνα Πίρσον.

Οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις και οι καθαιρέσεις στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ είναι ασυνήθιστα πολλές. Σύμφωνα με μια έρευνα του Brookings Institution, μέχρι την 7η Μαρτίου το ποσοστό τους ανερχόταν στο 43%.

Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την παραίτησή της η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χιξ, η οποία φέρεται να συνδεόταν πολύ στενά με τον Τραμπ.

Την 6η Μαρτίου ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να επιβληθούν υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 08:46