Το μεσημέρι της Παρασκευής, περί τις 15.00, έγινε γνωστό ότι το τεστ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς για Covid-19, αλλά και εκείνο της συζύγου του, Κάρεν Πενς, βγήκαν αρνητικά. Η είδηση γνωστοποιήθηκε από επίσημο εκπρόσωπο, τον Ντέβιν Ο’ Μάλεϊ, που δήλωσε τα εξής σε ανάρτηση στο twitter:

«O Αντιπρόεδρος Πενς εξετάζεται για τον COVID-19 κάθε μέρα. Σήμερα το πρωί, ο Αντιπρόεδρος Πενς και η Δεύτερη Κυρία είχαν αρνητική διάγνωση για τον COVID-19. Ο Αντιπρόεδρος Πενς παραμένει σε καλή υγεία και εύχεται στους Τραμπ να αναρρώσουν». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αντιπρόεδρος Πενς θα εργαστούν από ξεχωριστές τοποθεσίες, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που επικαλείται το Πρακτορείο Reuters.

 

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του προέδρου και ανώτερος σύμβουλος, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, εξετάστηκαν για κορωνοϊό και βγήκαν αρνητικοί. Ο νεότερος γιος του προέδρου, ο Μπάρον Τραμπ, έλαβε επίσης αρνητική διάγνωση για τον ιό και λαμβάνει προφυλάξεις για να μην μολυνθεί, σύμφωνα με το CNN.

Η υποψήφια για διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ βγήκε επίσης αρνητική στον ιό.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν, υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο, σύμφωνα με το Reuters, βγήκε αρνητικό. 

Ο Τζο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στάθηκε λίγα μέτρα μακριά από τον πρόεδρο για τα 90 λεπτά του ντιμπέιτ της Τρίτης, αναμένεται επίσης να εξεταστεί για Covid-19.

Επίσης στον κατάλογο για πιθανή έκθεση συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοουζ.

Πηγές: The Guardian, Twitter, Fox News, Sputnik, Reuters, CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης