Υποστηρίζοντας ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες, ένας αστυνομικός από το Σικάγο, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, εξετάζει το ενδεχόμενο να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης την οικογένεια ενός νεαρού Αφροαμερικανού, τον οποίο σκότωσε ο ίδιος πυροβολώντας τον!

Την 26η Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε επέμβει σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Σικάγο, έπειτα από μια κλήση που είχε λάβει σχετικά με ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις έφθασαν στην περιοχή, «οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα επιθετικό ύποπτο, ενώ ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα δύο ανθρώπους» την Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών και τον Κουιντόνιο Λεγκρίρ, έναν φοιτητή ηλικίας 19 ετών, είχε γνωστοποιήσει η αστυνομία εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, ο Λεγκρίρ απειλούσε τον πατέρα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο εκλήθη η αστυνομία. Η Μπέτι Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και ο πατέρας της τής ζήτησε να υποδεχθεί τους αστυνομικούς. Η κατάσταση ωστόσο βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να ανοίξει πυρ εναντίον της άτυχης γυναίκας και του νεαρού άνδρα.

Μετά το περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ζήτησε συγγνώμη για το θάνατο από ατύχημα της 55χρονης Ντέιβις, ωστόσο δικαιολόγησε το θάνατο του νεαρού Λεγκρίρ καθώς, όπως υποστηρίζεται, εκείνος απείλησε τον αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν ωστόσο την εκδοχή αμφισβητεί η οικογένειά του και σύμφωνα με τους συγγενείς του 19χρονου, η αστυνομία δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει εναντίον ενός νεαρού άνδρα που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς το μόνο που ζητούσε ήταν να βοηθήσουν στην επίλυση μιας ενδοοικογενειακής διένεξης.

Υποστηρίζοντας ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες έπειτα από το περιστατικό και επισημαίνοντας ότι δέχθηκε επίθεση, ο αστυνομικός Ρόμπερτ Ριάλμο εξετάζει ωστόσο σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει σε αστικό δικαστήριο σε βάρος της οικογένειας, που έχει βυθιστεί στο πένθος μετά το θάνατο του Κουιντόνιο Λεγκρίρ, γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Τζόε Μπρόντσκι, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGN-TV.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης