Στη διευκρίνιση ότι δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί η πολιτική των ΗΠΑ για την καταβολή λύτρων σε οργανώσεις που κρατούν Αμερικανούς ομήρους, προέβη ο Λευκός Οίκος, με αφορμή την εντολή που έχει δώσει ο Μπαράκ Ομπάμα για αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής όσον αφορά στις προσπάθειες για την απελευθέρωση Αμερικανών πολιτών που κρατούνται όμηροι.

Ο Ομπάμα διέταξε την αναθεώρηση αυτή το περασμένο καλοκαίρι, λόγω του μεγάλου αριθμού Αμερικανών πολιτών που είχαν αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Χαλιφάτο και άλλες οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τρεις Αμερικανούς ομήρους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος πίστευε ότι η αναθεώρηση ήταν αναγκαία επειδή αυξάνονταν οι απαγωγές Αμερικανών.

«Αυτό που θέλω να αποσαφηνίσω ωστόσο είναι ότι η αναθεώρηση αυτή δεν περιλαμβάνει την επανεξέταση της πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης που θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να πληρώνονται λύτρα σε εξτρεμιστικές οργανώσεις που κρατούν ομήρους», τόνισε ο Έρνεστ και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι η καταβολή λύτρων μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, εάν μια εξτρεμιστική οργάνωση ξέρει ότι θα λάβει λύτρα από τις ΗΠΑ τότε οι Αμερικανοί πολίτες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης