Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επέτρεψε στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ να επισκεφθεί τον καρκινοπαθή πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, τον Ματζίντ Ταχτ-Ραβανσί, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης αλλά εκτός των χωρικών ορίων που επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές στον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ζαρίφ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η βίζα η οποία του χορηγήθηκε συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς περιορισμούς ως προς το πού μπορεί να πηγαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαρίφ ήθελε να επισκεφθεί έναν συνάδελφό του ο οποίος βρίσκεται σε νοσοκομείο και δέχεται φροντίδες παγκόσμιας κλάσης. Το Ιράν κρατά στις φυλακές άδικα πολλούς πολίτες των ΗΠΑ για χρόνια, που οι οικογένειες και οι φίλοι τους δεν μπορούν να επισκέπτονται, προς μεγάλη τους οδύνη», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Διαβιβάσαμε στην ιρανική αποστολή ότι το αίτημα (…) θα ικανοποιηθεί εάν το Ιράν αποφυλακίσει κάποιον πολίτη των ΗΠΑ» από αυτούς που κρατά στις φυλακές, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος της αποστολής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο που ήθελε να επισκεφθεί ο Ζαρίφ απέχει μερικά τετράγωνα από την έδρα του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης