Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ύποπτος για την επίθεση στη Νέα Υόρκη συνδέεται με μαχητές στο Μπανγκλαντές

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ύποπτος για την επίθεση στη Νέα Υόρκη συνδέεται με μαχητές στο Μπανγκλαντές
Το Μπανγκλαντές δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη Ακάγιεντ Ουλά με μαχητές στη χώρα αυτή, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Συλλέξαμε στοιχεία και πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειάς του, τη σύζυγό του, τον πεθερό του και την πεθερά του» δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Μπανγκλαντές Μονιρούλ Ισλάμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Στο Μπανγκλαντές δεν βρήκαμε να υπάρχει κανένας σύνδεσμος και δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν συνεργάτη του που να ήταν ή να είναι αναμεμειγμένος σε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές οργανώσεις» πρόσθεσε.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε την Τρίτη δίωξη για οπλοκατοχή, υποστήριξη τρομοκρατικής ενέργειας και τρομοκρατική απειλή, ενώ ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Ο Ουλά, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ από το 2011, συνελήφθη τη Δευτέρα, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετήσει επάνω του, σε μια υπόγεια διάβαση, ανάμεσα στην Times Square και τον σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος, στην κοιλιακή χώρα και στα χέρια, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι, που φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υποστήριξε ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε» την πράξη του από τζιχαντιστικές οργανώσεις και ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουλά είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να εκδικηθεί για τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία κι αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 10:11