ΗΠΑ: Διαφωνούν με την ένταξη των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, 06:49
 ΗΠΑ: Διαφωνούν με την ένταξη των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ
Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό, με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πως διαφωνούν με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την πρόθεσή του να υποβάλει το αίτημα ένταξης των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ.

"Δεν πιστεύουμε ότι οι απόπειρες για να επιλυθούν τα ζητήματα για το τελικό καθεστώς (σ.σ.: ενός ενδεχόμενου παλαιστινιακού κράτους) στους κόλπους διεθνών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη, είναι σε θέση να οδηγήσουν σε μια διαρκή ειρήνη, την οποία αναζητούν οι δύο πλευρές και οι ΗΠΑ", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους με άμεσες διαπραγματεύσεις", προστίθεται.

Καθώς δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες βρίσκονται εδώ και εννέα μήνες σε αδιέξοδο, οι Παλαιστίνιοι σκοπεύουν να ζητήσουν από τον ΟΗΕ να δεχθεί ένα κράτος της Παλαιστίνης, κάτι που απορρίπτουν κατηγορηματικά το Ισραήλ και η Ουάσινγκτον, η οποία έχει ανακοινώσει πως προτίθεται να ασκήσει βέτο.

Το αίτημα ένταξης των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ θα υποβληθεί από τον Αραβικό Σύνδεσμο, ανακοίνωσε χθες στην Ντόχα ο επικεφαλής του παναραβικού οργανισμού Ναμπίλ αλ-Αράμπι.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011, 06:52