ΗΠΑ: Δίμηνη αναβολή στη φυλάκιση του Μάικλ Κόεν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:47
ΗΠΑ: Δίμηνη αναβολή στη φυλάκιση του Μάικλ Κόεν

Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα παρουσιαστεί σε ομοσπονδιακή φυλακή για να εκτίσει την ποινή του στις 6 Μαΐου, αφού ένας δικαστής ενέκρινε σήμερα το αίτημά του για δίμηνη αναβολή προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα.

Οι συνήγοροι του Κόεν είχαν ζητήσει αυτήν την αναβολή από τον δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ ώστε ο πελάτης τους να προλάβει να κάνει "εντατική φυσικοθεραπεία" αλλά και για να προετοιμάσει την κατάθεσή του σε τρεις Επιτροπές του Κογκρέσου.

«Ο κ. Κόεν υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείριση στον ώμο και αυτός ο χρόνος θα του επιτρέψει να συνεχίσει τη φυσιοθεραπεία του», ανέφεραν.

Την επόμενη εβδομάδα ο Κόεν πρόκειται να καταθέσει σε τρεις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Τον Δεκέμβριο ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου Τραμπ καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση της νομοθεσίας περί εκλογικών δαπανών, κυρίως για τα χρήματα που κατέβαλε σε γυναίκες οι οποίες ισχυρίζονταν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Ρεπουμπλικανό μεγιστάνα, πριν από πολλά χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 21:47