Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζο Μάντσιν ξεκαθάρισε την Πέμπτη στον ηγέτη του κόμματος στη Γερουσία, τον Τσακ Σούμερ, ότι δεν πρόκειται να ταχθεί υπέρ κανενός νομοσχεδίου που θα προβλέπει αύξηση των δαπανών για την προστασία του περιβάλλοντος ή αύξηση των φόρων για τις μεγάλες εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post.

Ο Μάντσιν, η ψήφος του οποίου είναι κρίσιμη για την παράταξή του, είχε παρεμβάλει ήδη αρκετά προσκόμματα στα μέτρα που προέβλεπε σχέδιο νόμου γνωστό με την ονομασία «Build Back Better» που ήθελε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για να γίνουν κολοσσιαίες δαπάνες, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές στις ΗΠΑ, επικαλούμενος την ανησυχία του για την αύξηση του ελλείμματος και τη δυνητική άνοδο του πληθωρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν να εγκρίνουν νομοσχέδιο για τις δαπάνες και τη φορολογία πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Πάντως ο γερουσιαστής Μάντσιν είπε στην ηγεσία του κόμματος στην αμερικανική άνω Βουλή ότι δεν θα εναντιωθεί στη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους ή τη μείωση του ασφαλιστικού κόστους, κατά τις πληροφορίες της Πόουστ, η οποία επικαλέστηκε δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Μάντσιν, ο Σαμ Ράνιον, ανέφερε ότι ο γερουσιαστής «πιστεύει πως είναι καιρός οι ηγέτες να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές σκοπιμότητές τους, να επανεκτιμήσουν και να προσαρμοστούν στις οικονομικές πραγματικότητες που αντιμετωπίζει η χώρα, αποφεύγοντας μέτρα που θα έριχναν λάδι στη φωτιά του πληθωρισμού». Εκπρόσωπος του Σούμερ δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης