Οι δύο πτήσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο ακίνητό του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στοίχισαν πάνω από 600.000 δολάρια η καθεμιά, ανέφερε σήμερα μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση, η Judicial Watch.

«Έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας (…) δείχνουν ότι οι πτήσεις του προέδρου Τραμπ προς το Μαρ-α-Λάγκο για δύο Σαββατοκύριακα (τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο) στοίχισαν 1.281.420 δολάρια», σύμφωνα με την οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει διευκρινίσει πως κάθε ώρα πτήσης του προεδρικού αεροσκάφους στοιχίζει 142.380 δολάρια.

Τον Φεβρουάριο ο Τραμπ έκανε με το αεροσκάφος αυτό πτήσεις διάρκειας 4,7 ωρών, με κόστος 669.186 δολαρίων, και τον Μάρτιο πτήσεις διάρκειας που υπερέβησαν τις 4 ώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας στάσης στο Ορλάντο της Φλόριντας, όπου συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός και επισκέφθηκαν ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο.

Ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής, ο Τομ Φίτον, ανέφερε ότι η Judicial Watch θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να υπάρξει πλήρης και δημόσια καταγραφή του κόστους των ταξιδιών του Τραμπ στη Φλόριντα. Η ΜΚΟ κατέγραφε επίσης τα κόστη των ταξιδιών της οικογένειας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, περιλαμβανομένων και των ανεπίσημων ταξιδιών, το συνολικό κόστος των οποίων ανήλθε κατ’ αυτήν σε τουλάχιστον 96 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης