Δίωξη σε βάρος αξιωματικού των Πρασινοσκούφηδων του στρατού των ΗΠΑ ασκήθηκε για τον φόνο ενός Αφγανού το 2010, ενώ υπηρετούσε στη χώρα της Ασίας, δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων την Πέμπτη.

Ο ταγματάρχης Μάθιου Γκόλσταϊν είχε δηλώσει ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στο Αφγανιστάν διότι υποπτευόταν πως ήταν πυροτεχνουργός των Ταλιμπάν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκόλσταϊν παραδέχθηκε δύο φορές ότι σκότωσε τον άνδρα, μία φορά όταν έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και άλλη μία όταν προσπάθησε να ενταχθεί σε υπηρεσία κατασκοπείας, εξήγησε το NBC News (1).

Ο διοικητής του ταγματάρχη Γκόλσταϊν έκρινε πως «υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να παραπεμφθεί» στη στρατιωτική Δικαιοσύνη, ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Λόρεν Μπάιμερ, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOC) του αμερικανικού στρατού.

Ο ταγματάρχης τόνισε σε ανακοίνωσή του πως είχε μείνει με την εντύπωση ότι οι αμφιβολίες για την υπόθεση είχαν επιλυθεί και είχε μπει στο αρχείο χρόνια πριν. Ο συνήγορός του Φιλ Στάκχαους υπογράμμισε ότι ο αξιωματικός «έχει σώσει αναρίθμητες ζωές, τόσο Αμερικανών όσο και Αφγανών», προσθέτοντας ότι οι πράξεις ανδρείας του ταγματάρχη έχουν «αναγνωριστεί επανειλημμένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης