ΗΠΑ: Έγινε ή δεν έγινε πραξικόπημα στην Αίγυπτο;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 05:30
ΗΠΑ: Έγινε ή δεν έγινε πραξικόπημα στην Αίγυπτο;
Η κυβέρνηση Ομπάμα ενημέρωσε τους αμερικανούς βουλευτές, την Πέμπτη, ότι δεν προτίθεται να προβεί σε «προσδιορισμό» για το αν έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.

Με αυτή την πολιτική κίνηση η κυβέρνηση Ομπάμα αποφεύγει μια απόφαση που θα την ανάγκαζε αυτόματα σε περικοπή της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει προς την Αίγυπτο.

Ενημερώνοντας τα μέλη του Κογκρέσου, ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Μπερνς, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να συντάξει οποιοδήποτε συμπέρασμα για το αν η αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, θα πρέπει να οριστεί ως πραξικόπημα, και ότι αν κάνει τέτοια δήλωση δεν θα ήταν προς το συμφέρον των ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη παροχή βοήθειας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία μας, είναι σημαντική για το στόχο της προώθησης μιας υπεύθυνης μετάβασης σε δημοκρατική διακυβέρνηση. Θα συνεργαστούμε με το Κογκρέσο για να καθορίσουμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να συνεχίσουμε τη βοήθεια προς την Αίγυπτο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 05:34