Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των Η.Π.Α. ενέκρινε κατά τη δεύτερη ψηφοφορία τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μέχρι τις 18 Νοεμβρίου και αποδεσμεύει κονδύλια ύψους 3,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως βοήθεια προς τις περιοχές που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και έχουν κηρυχθεί ζώνες καταστροφής.

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων κατόρθωσε να περιορίσει τις αρνητικές ψήφους των μελών του Tea Party, τα οποία είχαν οδηγήσει στην καταψήφιση του νομοσχεδίου κατά την πρώτη χθεσινή ψηφοφορία. Οι Δημοκρατικοί καταψήφισαν μαζικά το νομοσχέδιο, με το επιχείρημα ότι τα κονδύλια που προβλέπει ως βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές είναι ανεπαρκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών της Γερουσίας, Χάρι Ριντ, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα καταψηφισθεί στο δεύτερο σώμα του Κογκρέσου. Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπέινερ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαφωνία δεν θα οδηγήσει σε παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Το Κογκρέσο έχει στη διάθεσή του περί τη μία εβδομάδα για να επιλύσει τις διαφορές ως προς το νομοσχέδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης