Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μίτ Ρόμνεϊ θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο το βράδυ της Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης, στη δεύτερη κατά σειρά τηλεμαχία, τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές τις πλέον αβέβαιες από ποτέ, καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα έχει χάσει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις μετά την πρώτη τηλεμαχία που κατά γενική ομολογία δεν τα πήγε καλά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, θα βρεθούν στη σκηνή του Πανεπιστημίου Χόφστρα στο Χέμπστιντ, 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης, στις 21:00 ώρα Ηνωμένων Πολιτειών (01:00 GMT), με την κάθε πλευρά να ελπίζει ότι οι ισορροπίες θα είναι υπέρ της μετά από τα 90 λεπτά της τηλεμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ημέρες που ακολούθησαν, της πρώτης τηλεμαχίας ο Ομπάμα έχει υποστεί μια καθαρή πτώση στις δημοσκοπήσεις, προσφέροντας περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε εθνικό επίπεδο στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Για να προετοιμαστεί, ο πρόεδρος Ομπάμα απομονώθηκε από το Σάββατο μαζί με τους συμβούλους του σε θέρετρο στη Βιρτζίνια , 250 χιλιόμετρα νότια της Ουάσιγκτον, ενώ αντιθέτως ο Μιτ Ρόμνεϊ παρέμεινε στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη.

Η εξωτερική πολιτική αλλά και εσωτερικά ζητήματα θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης στη δεύτερη τηλεμαχία, που σε αντίθεση με την πρώτη και την τελευταία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα, το κοινό καλείται και μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους δύο υποψήφιους.
Την τηλεμαχία θα διευθύνει μια έμπειρη δημοσιογράφος του CNN, η Κάντι Κρόουλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την τηλεμαχία Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα συνεχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, με τον αμερικανό πρόεδρο να αναμένεται στην Αϊόβα και το Οχάιο, δύο από τις δώδεκα κρίσιμες πολιτείες κατά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Επιμέλεια:Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης