Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να σταματήσουν να ανεφοδιάζουν με καύσιμα τα αεροσκάφη του συνασπισμού δυνάμεων που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πολεμά στην Υεμένη, ανέφεραν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters και η Washington Post».

Η κίνηση, αν αποφασιστεί θα τερματίσει την πλέον απτή στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στον σαουδαραβικό συνασπισμό στον τριετή πόλεμο που μαίνεται στην Υεμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, ανέφεραν ότι το θέμα εξετάζεται και από την Ουάσινκγτον και από το Ριάντ και πως η απόφαση μπορεί εν τέλει να παρθεί από την Σαουδική Αραβία, δεδομένων των δυνατοτήτων ανεφοδιασμού της.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές τι οδήγησε σε αυτή την πιθανή απόφαση, που έρχεται σε μια περίοδο διεθνούς κατακραυγής για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και έπειτα από τις απειλές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών ότι λάβουν δράση στο Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα για να σταματήσουν τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών του Σαουδαραβικού συνασπισμού.

«Συνεχίζουμε να συζητάμε με τους Σαουδάραβες. Δεν έχουμε τίποτε να αναφέρουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ρεμπέκα Ρέμπαριτς, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης