Ο Λευκός Οίκος, απηύθυνε έκκληση την Κυριακή για τον άμεσο τερματισμό των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για πιθανές κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της χώρας.

«Ανησυχούμε πολύ για τη βία σήμερα στους δρόμους του Κιέβου και καλούμε όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Κέιτλιν Χέιντεν. «Η κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία είναι η άμεση συνέπεια της αποτυχίας της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα νόμιμα αιτήματα του λαού ( … ) Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων – συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων – για την αντιμετώπιση της χρήσης βίας», συνέχισε η Αμερικανίδα εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίαιες συγκρούσεις που άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής, στο τέλος της διαδήλωσης στο Κίεβο όπου περίπου 200.000 οπαδοί της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν για την επιβολή νέων νόμων που ενισχύουν τις κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει μια επιτροπή τη Δευτέρα για τη διευθέτηση της κρίσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης