Ένας άνδρας ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών στη δίκη του για τις δολοφονίες τριών ομοφυλόφιλων ανδρών σε οκτώ μήνες το 1994 εκτελέστηκε στη Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο 57χρονος Γκάρι Μπόουλς εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 22.58 τοπική ώρα (05.58 ώρα Ελλάδας) στην πολιτειακή φυλακή Ρέιφορντ, διευκρίνισαν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτέλεση καθυστέρησε για ώρες, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης του Μπόουλς προσπαθούσαν ως την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν διαταγή να ανασταλεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Ο Μπόουλς παραδέχθηκε την ενοχή του και σώμα ενόρκων τον καταδίκασε το 1996 σε θάνατο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και με επιβαρυντικές περιστάσεις του Ουόλτερ Χίντον, δύο χρόνια νωρίτερα. Η καταδίκη ανατράπηκε από το πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντας, όμως άλλο σώμα ενόρκων τον καταδίκασε ξανά σε θάνατο το 1999.

Ο δράστης των φόνων αποκάλυψε σε ανακριτές ότι πούλαγε το σώμα του αφότου ήταν έφηβος για να εξασφαλίζει τροφή, στέγη και χρήματα, ιδίως σε ομοφυλόφιλους, παρότι τους απεχθανόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εισαγγελείς, ο Μπόουλς δολοφόνησε επίσης τους Τζον Ρόμπερτς και Άλμπερτ Μόρις, που είχαν δοσοληψίες μαζί του. Καταδικάστηκε σε ισόβια στη Φλόριντα για τους φόνους των Μόρις και Ρόμπερτς. Είχε ομολογήσει πως διέπραξε συνολικά έξι φόνους.

Ο Μπόουλς ήταν ο 13ος φυλακισμένος που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ και ο δεύτερος στη Φλόριντα εντός 2019, κατά το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης