Ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, τον οποίο νίκησε ο Μπαράκ Ομπάμα το 2012, δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα για το Λευκό Οίκο το 2016, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το βράδυ της Παρασκευής. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τον Ρεπουμπλικανό Τζεμπ Μπους, ο οποίος έχει προαναγγείλει την υποψηφιότητά του.

«Αφού εξέτασα προσεκτικά το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να δώσω μία ευκαιρία σε άλλους ηγέτες του κόμματος να αναδειχθούν στον επόμενο υποψήφιό των Ρεπουμπλικανών για την προεδρική κούρσα» είπε ο 67χρονος Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους υποστηρικτές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζεμπ Μπους, ο άλλοτε κυβερνήτης στη Φλόριντα, που κατατάσσεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να επωφεληθεί από την απόσυρση του Μιτ Ρόμνεϊ.

«Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή απόφαση δεν ήταν εύκολη, όμως γνωρίζω ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν θα σταματήσει ποτέ να μάχεται την ανανέωση του αμερικανικού ονείρου, ενθαρρύνοντας την κοινωνική άνοδο και το ελεύθερο επιχειρείν και ενισχύοντας την εθνική μας άμυνα» έγραψε ο Τζεμπ Μπους στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, λιγότερο από 30 λεπτά αφότου ο Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε τα σχέδιά του.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ είχε χάσει στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2008, ενώ το 2012 είχε νικηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα της τελευταίας του προεκλογικής εκστρατείας, ο εκατομμυριούχος πρώην επιχειρηματίας δεν κατάφερε να γοητεύσει αρκετά τους ψηφοφόρους πέραν της παραδοσιακής βάσης του ρεπουμπλικανικού κόμματος, δηλαδή τους λευκούς Αμερικανούς και τους πολίτες των αγροτικών περιοχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης