Ένας Ιταλός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μαχαιρώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη, από έναν νεαρό ο οποίος στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν δεύτερο Ιταλό και τραυμάτισε έναν τρίτο περαστικό.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε την Παρασκευή τον θάνατο του Νταβίντε Τζίρι, 30 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Ο άτυχος φοιτητής βρισκόταν στο Χάρλεμ, στο βορειοδυτικό Μανχάταν, όταν δέχτηκε την επίθεση από τον νεαρό, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για άλλες βιαιοπραγίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Λι Μπόλινγκερ επιβεβαίωσε «την τραγική απώλεια» του Νταβίντε, ο οποίος σπούδαζε στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Κολούμπια. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε εξάλλου ότι στην επίθεση τραυματίστηκε και ένας δεύτερος Ιταλός. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης ο 27χρονος Ιταλός φέρει τραύματα στο σώμα και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Ο 25χρονος δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά, στα βόρεια του Σέντραλ Παρκ, τη στιγμή που απειλούσε με το μαχαίρι έναν τρίτο άνδρα, ηλικίας 29 ετών.

Η εφημερίδα Daily News ανέφερε ότι ο δράστης είναι μέλος συμμορίας από το Κουίνς και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών ενώ έχει συλληφθεί πολλές φορές για βίαια επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης