Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η συντριβή ενός καταδιωκτικού αεροσκάφους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας τύπου F-18 εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) έχει προκαλέσει τον τραυματισμό έξι ανθρώπων και ζημιές σε πέντε κτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα το αεροσκάφος συνετρίβη στις παρυφές της Βιρτζίνια Μπιτς, στον ανατολικό τομέα της ομώνυμης πολιτείας, σε κατοικημένη περιοχή (σ.σ. η Βιρτζίνια Μπιτς απέχει περίπου 320 χλμ. από την Ουάσινγκτον).

Τα δύο μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν εγκαίρως τα αυτοεκτοξευόμενα καθίσματά τους και διασώθηκαν χάρη στα αλεξίπτωτά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέντε κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, ενώ για την ώρα δεν είναι γνωστά και τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Τα σωστικά συνεργεία ερευνούν τα κτίρια», εξήγησε ο Τιμ Ρίλεϊ, διοικητής της Πυροσβεστικής της Βιρτζίνια Μπιτς.

Περίπου στις 21.00 (ώρα Ελλάδας), το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι το πολεμικό αεροπλάνο κατέπεσε σε «ένα χαμηλού ύψους κτήριο, και ανεφλέγη». Η ίδια πηγή βεβαίωσε ότι «στο έδαφος υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας».

Όπως μετέδωσαν οι Los Angeles Times στις 22.00 (ώρα Ελλάδας), ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως και ακόμα τρεις πολίτες οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Οι αρχές αναφέρουν πως η κατάσταση του ενός τραυματία χαρακτηρίζεται «σταθερή», ενώ των υπολοίπων «καλή». Αναφορικά με την κατάταση υγείας των πιλότων, δεν ανακοινώθηκε κάποια πληροφορία.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης Συνετρίβη αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης