Δύο πρώην φίλοι του Γερουσιαστή Τζον Μακέιν δήλωσαν ότι η κριτική που άσκησε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ η κόρη του θανόντα γερουσιαστή Μέγκαν Μακέιν κατά την ομιλία της στην κηδεία του στην Αριζόνα, το Σάββατο, αντανακλά τον χαρακτήρα του πατέρα της, σχολιάζει το CNN.

“Είναι η κόρη του πατέρα της,” δήλωσε ο Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκράχαμ (Νότια Καρολίνα) στην εκπομπή “State of the Union.” “Εάν πεις κάτι κακό για τον πατέρα της, θα πρέπει να το ξέρεις, είτε είσαι επιστάτης, είτε είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ. Θρηνεί για τον πατέρα της, που λάτρευε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί το καταλαβαίνουν αυτό.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρώην ανεξάρτητος Γερουσιαστής από το Κονέκτικατ Τζο Λίμπερμαν που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή μαζί με τον Γκράχαμ δήλωσε ότι αισθάνθηκε υπερηφάνεια “ως θείος” ακούγοντας τον λόγο της Μακέιν στην κηδεία.
“Ήταν άμεση, κατά τον ίδιο τρόπο που ήταν κι ο Τζον,” είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην ομιλία της, το Σάββατο, η Μακέιν συνέκρινε την υστεροφημία του πατέρα της με την ρητορική του προέδρου Τραμπ, λέγοντας ότι: “η Αμερική του Τζον Μακέιν δεν έχει ανάγκη να γίνει μεγάλη και πάλι, καθώς η Αμερική είναι πάντοτε μεγάλη.”

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην τελετή της κηδείας, ενώ έδωσε έμφαση στο μέγεθος της διαφορετικής προσέγγισης μεταξύ του Μακέιν και του Τραμπ, ο οποίος δεν προσκλήθηκε για να παρευρεθεί στην κηδεία.

Τόσο ο Γκράχαμ, όσο κι ο Λίμπερμαν, ήταν δύο στενοί πολιτικοί σύμμαχοι και φίλοι του θανόντα γερουσιαστή στην Γερουσία, ενώ συχνά τους αποκαλούσαν οι “τρεις φίλοι” στα ισπανικά. Τα θετικά τους σχόλια για την κόρη του Μακέιν δημοσιοποιήθηκαν μετά την κίνησή της να δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο μία φωτογραφία που είχε μαζί τους, αποκαλώντας τους δύο γερουσιαστές ως “θείους της για πάντα.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής οι δύο γερουσιαστές ξαναθυμήθηκαν τις στιγμές που πέρασαν με τον Μακέιν, αλλά και τα κοινά τους ταξίδια.

“Η συμπεριφορά του, ο τρόπος που αντιμετώπισε τον θάνατο, με χαρακτηριστική γενναιότητα και θετική αντίληψη, με παρηγόρησε,” είπε ο Λίμπερμαν. “Ωστόσο ξέρετε, θα μας λείψει. Ήταν αναντικατάστατος,” δήλωσε ο Λίμπερμαν.

Ο Γκράχαμ τίμησε τον Μακέιν στην προηγούμενη εβδομάδα στην ολομέλεια της Γερουσίας και προέβλεψε ότι ο Μακέιν θα παραμείνει στην μνήμη όλων ως ένας ακρογωνιαίος λίθος στην ιστορία της Γερουσίας.

“Ο Τζον αγαπούσε την Γερουσία. Ήταν ο άνθρωπος της Γερουσίας. Την αγαπούσε ως θεσμό. Όταν θα γράφεται η ιστορία της, ο ίδιος θα είναι στο πρώτο κεφάλαιο.

Αργότερα στην ίδια εκπομπή, ο Γκράχαμ είπε ότι οι δηλώσεις στον θάνατο του Μακέιν απέδειξαν την εκτίμηση που έχουν οι άνθρωποι για τις ένοπλες δυνάμεις και το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πλαίσιο για όσους θέλουν να εμπλακούν στην δημόσια ζωή.

“Να δουλέψεις σκληρά. Να γνωρίζεις για τα θέματα για τα οποία μιλάς, αλλά και για τους ανθρώπους που σε ακούνε. Να έχεις μία καλή αιτία για μία σκληρή μάχη. Να αγωνιστείς σκληρά και να έχεις την θέληση να συγχωρήσεις, αλλά και να ζητήσεις συγνώμη. Και πάνω από όλα, όταν κάνεις ένα λάθος, να το παραδέχεσαι. Να επαναλαμβάνεις αυτή την συμπεριφορά μέχρι να πεθάνεις. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το έθνος θα σε θυμάται,” δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Μακέιν ο Γκράχαμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης