O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκτεινε το Σάββατο την κριτική του στο πρόσωπο του Πολ Ράιαν, λέγοντας ότι συντηρητικοί όπως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων “σχεδόν δολοφόνησαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα” επειδή “ήταν αδύναμοι, αναποτελεσματικοί και ηλίθιοι.”

“Ο ηγέτης της Μειοψηφίας [στην Βουλή των Αντιπροσώπων] Κέβιν ΜακΚάρθι είναι κατά πολύ πιο ισχυρός από τον Άχρηστο πρόεδρο Πολ Ράιαν. Είναι πιο σκληρός, πιο έξυπνος και αποδοτικότερος στην συγκέντρωση χρημάτων. Ο Κέβιν συγκεντρώνει ήδη 44 Εκατομμύρια Δολάρια. Τα νούμερα του Πολ κατά τον τελευταίο χρόνο του ήταν ‘απαράδεκτα’ σύμφωνα με το Breitbart,” έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Άνθρωποι όπως…, ο Πολ Ράιαν σχεδόν σκότωσαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Αδύναμοι, αναποτελεσματικοί & ηλίθιοι, αυτά δεν είναι ακριβώς τα προσόντα που οι Ρεπουμπλικάνοι ή οι ΠΟΛΙΤΕΣ της χώρας μας, αναζητούν. Ακριβώς τώρα, το ηθικό μας είναι υψηλότερο από ποτέ και πολύ καλύτερο από αυτό των ακραίων αριστερών στους Δημοκρατικούς. Θα δείτε τον επόμενο χρόνο!” Τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο πρόσωπο του Πολ Ράιαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα, προκλήθηκαν από την δημοσίευση αποσπασμάτων ενός βιβλίου την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο και περιγράφονται οι αρνητικές απόψεις που είχε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον Τραμπ, στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, αλλά και στα δύο πρώτα χρόνια άσκησης της προεδρίας του.

Για πρώτη φορά, ο Τραμπ επιτέθηκε στον Ράιαν μέσω Twitter, αργά το βράδυ της Πέμπτης γράφοντας ότι ο Ράιαν “αποχώρησε ξαφνικά το κόμμα του, τόσο ως προς την συγκέντρωση χρημάτων, όσο κι ως ηγέτης.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση αυτή έγινε πριν από μία επίσκεψη του Τραμπ στην πολιτεία του Ράιαν, το Ουισκόνσιν.

Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τον Ράιαν ως ένα “μωρό.”

“Έχουμε γίνει τόσο αναίσθητοι από όλο αυτό,” έγραψε ο Ράιαν για την συμπεριφορά του Τραμπ στο βιβλίο με τίτλο: “American Carnage”. “ Όχι [μόνο] στην κυβέρνηση, αλλά όπου ζούμε την ζωή μας, έχουμε μία υποχρέωση να προσπαθήσουμε και να την ανοικοδομήσουμε. Μην αποκαλείς μία γυναίκα “αλογομούρα.” Μην είσαι άπιστος στην σύζυγό σου. Μην αντιγράφεις οτιδήποτε. Να είσαι ένας καλός άνθρωπος. Να γίνεις ένα καλό παράδειγμα.”

Ο Ράιαν δεν απάντησε στις πρόσφατες επιθετικές αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ.

Ο ΜακΚάρθι, είναι ένας από τους αρχικούς υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ, από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας ως προεδρικού υποψηφίου κατά της ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο ίδιος έγινε ο ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων το 2018, μετά την συνταξιοδότηση του Ράιαν από την πολιτική αλλά και την ανάδειξη των Δημοκρατικών στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων, από τις εκλογές που έγιναν για το Κογκρέσο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο ΜακΚάρθι ήταν ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας επί προεδρίας του Ράιαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων και διαφαίνονταν ως ένας εν δυνάμει διάδοχός του, στην προεδρία του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρεται συχνά στον ΜακΚάρθι που κατάγεται από την Καλιφόρνια και εξελέγη για πρώτη φορά στην Βουλή των Αντιπροσώπων το 2006 αποκαλώντας τον “Ο Κέβιν μου.

Ο ΜακΚάρθι υπερασπίστηκε τις πολιτικές επιλογές του Τραμπ ακόμη και την Πέμπτη, όταν στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου κατηγόρησε την σημερινή πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι για τις επιχειρήσεις απέλασης των αρχών κατά των μεταναστών που είχαν προγραμματιστεί να αρχίσουν χθες.

Ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε στον Ράιαν, σχολιάζοντας καυστικά και το ποσοστό αποδοχής του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων.

“94% Ποσοστό Αποδοχής στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το πιο υψηλό όλων των εποχών. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν στο 87%. Σας Ευχαριστώ! Έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων βρίσκεται στο 90% σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση (Gallup Poll).

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Politico/ Morning Consult Poll) η δημοτικότητα του προέδρου Τραμπ βρίσκεται στο 85% μεταξύ των εν δυνάμει ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης