Τη θέση ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν γνώριζε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και ότι θα συνεχίσει να δοκιμάζει τα όρια των σχέσεων ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας, όσο η Αμερική δεν λαμβάνει μέτρα, εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

«Αυτά που γνωρίζουμε για αυτή τη δολοφονία σε αφήνει χωρίς αμφιβολία για το ότι ο διάδοχος του θρόνου, ήξερε τουλάχιστον για τη δολοφονία, την ενέκρινε και ίσως, στη χειρότερη περίπτωση, να βοήθησε ενεργά στην κατεύθυνσή της», δήλωσε ο Ρούμπιο στο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρούμπιο πρόσθεσε ότι θεωρεί την άρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και του υπουργού Άμυνας Τζιμ Μάτις, να αναγνωρίσουν δημόσια την εμπλοκή του διαδόχου στη δολοφονία, ως μια προσπάθεια να διασωθεί η σημασία της συμμαχίας των δύο χωρών.

«Όμως οι συμμαχίες έχουν όρια και ο διάδοχος θα συνεχίσει να δοκιμάζει τα όρια της συμμαχίας», τόνισε.

«Υπάρχουν πολλών ειδών πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αλλιώς θα γίνει ακόμη πιο απρόσεκτος. Πρακτικά θα μας τραβήξει σε έναν πόλεμο μια μέρα με την απροσεξία του», τονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον προηγούμενο μήνα η CIA διέρρευσε ότι η υπηρεσία είναι σίγουρη ότι η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου έγινε ύστερα από εντολή του διαδόχου.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Οκτώβριο.
Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης