Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας, από τη στιγμή που το Κονγκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα εξασφάλιζε τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 15 Νοεμβρίου.

Περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 5% του συνολικού τους δυναμικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική κυβέρνηση περιορίστηκε στη διαπίστωση του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει το Κονγκρέσο κατά την έναρξη χρήσης του οικονομικού έτους του 2014, ακριβώς τα μεσάνυχτα. Πριν από την εκπνοή της προθεσμίας αυτής, το Κονγκρέσο όφειλε να έχει εγκρίνει τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Όμως, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων, θέλοντας να καταφέρουν πλήγμα στη μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας, επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων για την αποσύνδεση των δύο θεμάτων.

Διαβάστε επίσης: Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των Η.Π.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης