ΗΠΑ: Η Αλαμπάμα μήνυσε την κυβέρνηση για την εγκατάσταση προσφύγων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 22:40
ΗΠΑ: Η Αλαμπάμα μήνυσε την κυβέρνηση για την εγκατάσταση προσφύγων
Αξιωματούχοι της πολιτείας Αλαμπάμα κατέθεσαν προσφυγή εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης εγείροντας ανησυχίες για την εγκατάσταση στο έδαφός της προσφύγων από τη Συρία και από άλλες χώρες, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρόμπερτ Μπέντλεϊ.

Όπως αναφέρει η προσφυγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της βόρειας περιφέρειας της Αλαμπάμα, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει δώσει αρκετές πληροφορίες στις αρχές της πολιτείας για την εγκατάσταση προσφύγων σε αυτήν.

Ο Μπέντλεϊ είχε διαμηνύσει ότι θα απαγορεύσει την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων στην Αλαμπάμα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη, ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει απάντηση στις τρεις επιστολές που έστειλε ζητώντας ενημέρωση για το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με την νομοθετική πράξη περί προσφύγων του 1980.

«Η διαδικασία και η μέθοδος με την οποία η κυβέρνηση Ομπάμα και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εφαρμόζουν το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων αποκλείει με κατάφωρο τρόπο τις πολιτείες», υπογραμμίζει με ανακοίνωση του.

Η προσφυγή, που στρέφεται ονομαστικά εναντίον των επικεφαλής αρκετών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, ζητεί από το δικαστήριο να βρει τρόπους ώστε οι ομοσπονδιακές αρχές να κοινοποιούν εκτενέστερες πληροφορίες σχετικά με τους προσφύγων, όπως το ιατρικό τους ιστορικό και να πιστοποιούν ότι κάθε πρόσφυγας δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της πολιτείας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 22:40