ΗΠΑ: Η δικαστής Γκίνσμπεργκ υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, 01:47
ΗΠΑ: Η δικαστής Γκίνσμπεργκ υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία

Η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που στα 87 της είναι το γηραιότερο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία καθώς επανεμφανίστηκε ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημόσιότητα το Δικαστήριο, η Γκίνσμπεργκ ανέφερε ότι η τομογραφία που έκανε, κατά τη διάρκεια τακτικού επανελέγχου, τον περασμένο Φεβρουάριο και η βιοψία που ακολούθησε έδειξαν ότι έχει αλλοιώσεις στο ήπαρ. Πρόσθεσε ότι ο οργανισμός της ανέχεται καλά τη χημειοθεραπεία και ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά.

«Συχνά έλεγα ότι θα παραμείνω μέλος του Δικαστηρίου για όσο διάστημα μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά με όλες μου τις δυνάμεις. Παραμένω πλήρως ικανή να το κάνω», τόνισε.

Την Τετάρτη η Γκίνσμπεργκ πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Βαλτιμόρης όπου νοσηλεύτηκε για μια πιθανή λοίμωξη. Υποβλήθηκε σε μια επέμβαση για τον καθαρισμό ενός στεντ του χοληφόρου πόρου που της είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Αύγουστο. Η ίδια διευκρίνισε ότι αυτές οι πρόσφατες νοσηλείες για την απομάκρυνση χολόλιθων και τη λοίμωξη δεν σχετίζονται με την υποτροπή του καρκίνου της.

Η υγεία της φιλελεύθερης δικαστού παρακολουθείται στενά επειδή αν έμενε κενή η θέση της στο Ανώτατο Δικαστήριο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είχε τη δυνατότητα να διορίσει και τρίτον συντηρητικό δικαστή. Σήμερα οι συντηρητικοί πλειοψηφούν οριακά (5-4) μετά τους δύο διορισμούς στους οποίους προχώρησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, του Μπρετ Κάβανο το 2018 και του Νιλ Γκόρσατς το 2017.

Τα τελευταία χρόνια η Γκίνσμπεργκ αντιμετώπισε σειρά προβλημάτων υγείας, όπως καρκίνο στους πνεύμονες και το πάγκρεας. Τον Μάιο υποβλήθηκε σε μη χειρουργική θεραπεία για έναν χολόλιθο που της προκάλεσε λοίμωξη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020, 01:49