Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα παρουσιάσουν το κατηγορητήριο σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εν όψει της παραπομπής του σε δίκη σήμερα Τρίτη, δήλωσε βοηθός κορυφαίου κοινοβουλευτικού στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο συνεργάτης του ηγετικού στελέχους των Δημοκρατικών μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί και δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγo νωρίτερα, η εφημερίδα The Washington Post ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι κατηγορίες θα είναι δύο – κατάχρηση εξουσίας, παρακώλυση της έρευνας του Κογκρέσου – και ότι θα τεθούν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων εντός του μήνα, επικαλούμενη τρεις αξιωματούχους. Οι πηγές της εφημερίδας επισήμαναν ωστόσο ότι τίποτε δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός Έλιοτ Ένγκελ, δήλωσε εξερχόμενος από συνάντηση με την πρόεδρο του σώματος Νάνσι Πελόσι σε δημοσιογράφους ότι ο ίδιος και οι πρόεδροι άλλων επιτροπών σκοπεύουν να ανακοινώσουν το κατηγορητήριο («articles of impeachment») σε βάρος του Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στις 09:00 σήμερα Τρίτη τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης