ΗΠΑ: Η ηγεσία του Ισλαμικού Χαλιφάτου αποχωρεί από τη Ράκα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 22:06
ΗΠΑ: Η ηγεσία του Ισλαμικού Χαλιφάτου αποχωρεί από τη Ράκα
Τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Χαλιφάτου έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη Ράκα, την πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία, λόγω της προέλασης της αραβοκουρδικής συμμαχίας που στηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, ανέφερε την Παρασκευή το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Βλέπουμε ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του Χαλιφάτου, πολλοί από την ηγεσία, αρχίζουν να εγκαταλείπουν τη Ράκα» είπε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος τους στη Ράκα», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για μια «πολύ οργανωμένη, πολύ τακτική» υποχώρηση.

Η Μοσούλη στο Ιράκ και η Ράκα της Συρίας είναι οι δύο μεγάλοι στόχοι του διεθνούς συνασπισμού.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η αραβοκουρδική συμμαχία, ξεκίνησαν στις 6 Νοεμβρίου την επιχείρησή τους για την ανακατάληψη της Ράκα. Αρχικός στόχος είναι να «απομονώσουν» την πόλη, αποκόπτοντας όλες τις διόδους πρόσβασης σε αυτήν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ο στόχος αυτός έχει σχεδόν επιτευχθεί. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές έχουν πλέον μόνο μία δίοδο διαφυγής, στα νοτιοανατολικά της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017, 22:06