Η πρώην ανεξάρτητη υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, η οικολόγος Τζιλ Στάιν, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συγκέντρωσε το ποσό που απαιτείται για να ζητήσει την επανακαταμέτρηση των ψήφων και στην Πολιτεία της Πενσιλβάνιας, μετά από ένα παρόμοιο αίτημά της για την Πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Και στις δύο αυτές Πολιτείες αναδείχθηκε νικητής, με οριακή διαφορά, ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Στάιν ανέφερε σήμερα στον ιστότοπό της ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 4,8 εκατομμύρια δολάρια, από τα 7 που της χρειάζονται για να χρηματοδοτήσει τη νέα καταμέτρηση σε τρεις Πολιτείες: το Ουισκόνσιν, την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν.

“Αφού ολοκληρώσαμε τη συγκέντρωση πόρων για την ανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν (όπου θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες την Παρασκευή) και την Πενσιλβάνια (όπου θα χρήματα θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι την Δευτέρα) θα επικεντρωθούμε στη συγκέντρωση των χρημάτων για την ανακαταμέτρηση στο Μίσιγκαν”, αναφέρεται στον ιστότοπο.

Συνεργάτες της Στάιν εξήγησαν ότι η νέα καταμέτρηση έχει ως στόχο να δείξει ότι το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Στάιν, στις τρεις Πολιτείες παρατηρήθηκαν “στατιστικές ανωμαλίες που εγείρουν ανησυχίες”.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει παραδεχτεί την ήττα της στις εκλογές και μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Μολονότι συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ήταν εκείνος που εξασφάλισε τους μεγάλους εκλέκτορες που απαιτούνται για να αναδειχθεί πρόεδρος (290 έναντι 232 της Κλίντον).

Στο Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες) η Κλίντον ηττήθηκε με διαφορά 27.000 ψήφων, στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες) με 60.000 ψήφους και στο Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) με 10.704 ψήφους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης