Η Χίλαρι Κλίντον έκανε μια εκτενή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν απέλυσε έναν σύμβουλό της στην προεκλογική εκστρατεία του 2008, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

Ωστόσο η Κλίντον παραδέχθηκε ότι τώρα δεν θα ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο, αν και εξήγησε λεπτομερώς το σκεπτικό πίσω από την απόφασή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον μιας συνεργάτιδάς του, ο Μπερνς Στράιντερ στερήθηκε του μισθού του και του ζητήθηκε να λάβει τη βοήθεια ειδικού. Αργότερα απολύθηκε από μια άλλη προεκλογική εκστρατεία, αφού κατηγορήθηκε εκ νέου για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος ο Στράιντερ δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες.

Πάντως απορία προκάλεσε η απόφαση της Χίλαρι Κλίντον να αναφερθεί στο συμβάν αυτό, για το οποίο έγραψε η New York Times την προηγούμενη εβδομάδα, λίγη ώρα πριν από την πρώτη ομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 30χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόταν στο ίδιο γραφείο με τον Στράιντερ, επεσήμανε η New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επικαλείται τρία στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, η νεαρή γυναίκα είχε πει σε ανώτερό της ότι ο Στράιντερ της έκανε μασάζ στους ώμους, την φίλησε στο μέτωπο και της έστειλε μέιλ με υπονοούμενα.

Όταν διεξήχθη έρευνα για τις καταγγελίες της, δύο σύμβουλοι, περιλαμβανομένου του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, πρότειναν την απόλυση του Στράιντερ. Όμως η Χίλαρι Κλίντον ανέθεσε νέα εργασία στην 30χρονη γυναίκα και άφησε τον Στράιντερ στη θέση του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ερωτήματα για την ορθότητα της κρίσης της Χίλαρι Κλίντον αλλά και τις δηλώσεις της περί της δέσμευσής της στην προώθηση των γυναικών.

Στην ανάρτησή της στο Facebook η Κλίντον αναφέρει: «Με ρωτούν γιατί επέτρεψα σε έναν εργαζόμενο στην προεκλογική μου εκστρατεία το 2008 να κρατήσει τη θέση του παρά την απρεπή του συμπεριφορά στον χώρο εργασίας».

«Η σύντομη απάντηση είναι αυτή: Αν το έκανα ξανά, δεν του το επέτρεπα».

Η Κλίντον πρόσθεσε ότι κατανοεί τα ερωτήματα που εγείρονται αναφορικά με την αντιμετώπιση από την ίδια της υπόθεσης του Στράιντερ με δεδομένο το έργο της με στόχο «τη στήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών».

Σημείωσε παρόλα αυτά ότι έλαβε την απόφαση αυτή «διότι πίστευα ότι η απόλυσή του δεν θα ήταν η καλύτερη λύση στο πρόβλημα». «Έπρεπε να τιμωρηθεί, να αλλάξει συμπεριφορά και να κατανοήσει γιατί οι πράξεις του δεν ήταν σωστές. Η νεαρή γυναίκα έπρεπε να μπορέσει να προοδεύσει και να αισθανθεί ασφαλής».

«Πίστευα ότι θα μπορούσαν να γίνουν και τα δύο χωρίς να χάσει τη δουλειά του», τόνισε η Κλίντον, ενώ πρόσθεσε ότι έχει επικοινωνήσει με την εν λόγω γυναίκα.

Υπογράμμισε όμως ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν πολύ πριν από «τη σεισμική αλλαγή» της κοινωνίας απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Στράιντερ ήταν σύμβουλος της Κλίντον σε θρησκευτικά θέματα και εξακολούθησε να της στέλνει αποσπάσματα από τη Βίβλο τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η New York Times.

Πηγή: BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης