Η μυστηριώδης εξαφάνιση μιας νεαρής Νεοϋορκέζας, που κατέγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ταξίδι στις ΗΠΑ με ένα βαν, προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών, την ώρα που ένα βίντεο της αστυνομίας, το οποίο είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, φέρνει σε δύσκολη θέση τον αρραβωνιαστικό της.

Η 22χρονη Γκαμπριέλ Πετίτο είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, ξεκινώντας ένα ταξίδι με ένα φορτηγάκι, που επρόκειτο να διαρκέσει 4 μήνες και τους σταθμούς του οποίου μοιραζόταν συχνά το ζευγάρι με τους χρήστες του Instagram και του YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια αυτού του road trip, με φόντο εντυπωσιακά τοπία σε εθνικά πάρκα της αμερικανικής Δύσης, διακρίνεται η ξανθιά κοπέλα με τα γαλάζια μάτια να διασχίζει έναν ποταμό σε κάποιο φαράγγι ή να κατεβαίνει από αμμόλοφους.

Ωστόσο, μονάχα ο Μπράιαν Λόντρι επέστρεψε στην οικία τους στη Φλόριντα την 1η Σεπτεμβρίου, ήτοι 10 ημέρες προτού η οικογένεια της Γκάμπριελ αναφέρει την εξαφάνισή της, σύμφωνα με την αστυνομία του Νορθ Πορτ, όπου το ζευγάρι διαμένει.

Τη νεαρή γυναίκα, η τελευταία επαφή της οποίας με την οικογένειά της ήταν στα τέλη Αυγούστου, την είχαν δει τελευταία φορά στο μεγαλοπρεπές εθνικό πάρκο Γκραντ Τέτον, στο Ουαϊόμινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπράιαν Λόντρι δεν «εκδήλωσε καμία βούληση να απαντήσει στις ερωτήσεις των ερευνητών» και δεν «παρείχε χρήσιμες πληροφορίες», σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι τον θεωρεί «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα», χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να τον κατονομάζει επισήμως ύποπτο.

Απόδειξη του ενδιαφέροντος στα ΜΜΕ που έχει προκαλέσει η υπόθεση, η αστυνομία του Νορθ Πορτ παραχώρησε συνεντεύξεις σε «όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και σε περίπου 60 μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες 48 ώρες».

«Ο Μπράιαν αρνείται να πει στην οικογένεια της Γκάμπι πού την είδε για τελευταία φορά. Ο Μπράιαν αρνείται επίσης να εξηγήσει γιατί άφησε την Γκάμπι μόνη και οδήγησε το βανάκι έως τη Φλόριντα. Πρόκειται για κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις», σημειώνει η οικογένεια της 22χρονης σε ένα δελτίο τύπου.

Η αστυνομία του Μόαμπ, μιας μικρής πόλης στη Γιούτα, είχε επέμβει στις 12 Αυγούστου σε ένα περιστατικό που φαινόταν να πρόκειται για μια διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η νεαρή γυναίκα εμφανίζεται πολύ συγκινημένη σε ένα βίντεο που κατέγραψε η κάμερα την οποία έφερε στη στολή του ένας αστυνομικός και το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα σήμερα οι δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Η Αμερική έχει συγκλονιστεί από την υπόθεση της εξαφάνισης της Γκαμπριέλ και πολυάριθμα μηνύματα έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνική δικτύωσης σε μια προσπάθεια πολίτες να προσφέρουν βοήθεια για τον εντοπισμό της

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης