Η Στόρμι Ντάνιελς, πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών για ενήλικους, κατέθεσε την Πέμπτη εναντίον του πρώην δικηγόρου της, Μάικλ Αβενάτι, ο οποίος κατηγορείται πως την εξαπάτησε.

Η κατάθεσή της, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και την Παρασκευή, δημιουργεί ένα ασυνήθιστο δικαστικό σκηνικό. Ο Αβενάτι, που υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην πελάτισσά του. Ο 50χρονος δικηγόρος εκπροσώπησε την Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αβενάτι πλαστογράφησε την υπογραφή της πορνοστάρ για να υπεξαιρέσει περίπου 300.000 δολάρια που επρόκειτο να λάβει η Ντάνιελς ως αμοιβή για ένα «αποκαλυπτικό» βιβλίο.

Η νομική εκπροσώπηση της Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, έκανε διάσημο τον Μάικλ Αβενάτι το 2018. Την επόμενη χρονιά κατηγορήθηκε για εκβιασμό σε μία ξεχωριστή υπόθεση, ακολούθησε μία σειρά από δικαστικές περιπέτειες και τελικά υποχρεώθηκε να βάλει τέλος στη δικηγορική του καριέρα.

Η Ντάνιελς, 42 ετών, φέρεται να έλαβε 130.000 από τον Μάικλ Κοέν, προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ με αντάλλαγμα να κρατήσει το στόμα της κλειστό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τη σεξουαλική σχέση που υποστηρίζει ότι είχε με τον Τραμπ, την οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαψεύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το διάστημα που εκπροσωπούσε νομικά την Στόρμι Ντάνιελς, ο Αβενάτι έγινε διάσημος και έφθασε στο σημείο να γίνει ακόμη και σχολιαστής σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, όμως, δέχθηκε δεκάδες καταγγελίες για εξαπάτηση της Ντάνιελς και άλλων πελατών του, καθώς και για απόπειρα εκβιασμού της εταιρείας Nike.

Ο Αβενάτι έχει ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση εναντίον του και στην ποινή φυλάκισης 2,5 ετών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της Nike. Η νομική διαμάχη του με ορισμένους πρώην πελάτες του κατέληξε σε κακοδικία, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση και άλλων υποθέσεων στις οποίες ο Αβενάτι είναι επίσης κατηγορούμενος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης