Η χθεσινή ήταν η όγδοη ημέρα της δίκης του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ. Η δίκη διεξάγεται στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας Βιρτζίνια στην πόλη Αλεξάνδρια, ενώ κατά τις προηγούμενες ημέρες απασχόλησε την δημοσιότητα η κατάθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Μάναφορτ, Ρικ Γκέιτς που συνεργάζεται πλέον με τις αρχές κατά του πρώην αφεντικού του και προκειμένου να μειώσει την ποινή φυλάκισης του.

Κατά την χθεσινή δικαστική ακρόαση εξετάστηκαν οι μάρτυρες: Μελίντα Τζέιμς (βοηθός υποθηκοφυλακίου) Ντάριν Έβενσον (εργαζόμενος στην Airbnb) Πέγκι Μισέλι (διευθύντρια στην τράπεζα Citizens Bank) Ταρίν Ροτρίγκες (τράπεζα Citizens Bank), αλλά κι ο τραπεζίτης Γκάρι Σεφεριάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστής Τ.Σ. Έλις απηύθυνε σύσταση στους ενόρκους για την στάση τους στην προχθεσινή ακρόαση και την άσκηση κριτικής από μέρους τους στην κατηγορούσα αρχή, σχετικά με την παραμονή στην αίθουσα ενός στελέχους των υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου (IRS) που άκουσε τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

Η Μισέλι στην διάρκεια της κατάθεσής της, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο Μάναφορτ, ο Γκέιτς, αλλά και η λογίστρια τους, Σίντι Λαπόρτα παραπλάνησαν την τράπεζά της.

Η παραπλάνηση αυτή, της τράπεζας έγινε με την διασφάλιση χορήγησης δανείου 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων, τον Μάρτιο του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ταρίν Ροτρίγκεζ υπεύθυνη του τμήματος δανείων στην ίδια τράπεζα, κατέθεσε για το δάνειο ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο έχει ζητήσει ο Μάναφορτ για περιουσιακό του στοιχείο (Union Street property). Τελικά στον Μάναφορτ δεν χορηγήθηκε το δάνειο αυτό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης για την χορήγηση του δανείου, ο Μάναφορτ κατέθεσε παραποιημένο έγγραφο σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως και για την δήλωση των εισοδημάτων του.

Η συνεδρίαση του δικαστηρίου θα επαναληφθεί σήμερα στις 09:30 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ).

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης