ΗΠΑ: Η πρώτη εκλεγμένη τρανσέξουαλ πολιτικός στο κοινοβούλιο της Βιρτζίνια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, 10:57
ΗΠΑ: Η πρώτη εκλεγμένη τρανσέξουαλ πολιτικός στο κοινοβούλιο της Βιρτζίνια
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Ντανίκα Ρόεμ έγινε η πρώτη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που έχει δηλώσει δημόσια πως είναι τρανσέξουαλ και εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο της Πολιτείας Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, η 33χρονη Ρόεμ συγκέντρωσε το 55% των ψήφων, κερδίζοντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ρόμπερτ Μάρσαλ, ο οποίος είναι αντίθετος στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αρνούνταν πεισματικά να αποκαλέσει με τη θηλυκή αντωνυμία την αντίπαλό του. Ο Μάρσαλ κατείχε την έδρα αυτή επί 26 χρόνια.

Η Ρόεμ έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ που εισέρχεται στο κοινοβούλιο της Πολιτείας Βιρτζίνια, εκπροσωπώντας μια μικρή κοινότητα στην πόλη Μανάσας.

Σύμφωνα με το Victory Fund, μια οργάνωση που χρηματοδοτεί τους υποψήφιους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η Ρόεμ είναι η μοναδική τρανσέξουαλ που υπάρχει στα περιφερειακά κοινοβούλια των 50 αμερικανικών Πολιτειών.

«Το 2017 θα καταγραφεί ως το έτος των τρανσέξουαλ υποψηφίων, με την ηρωική εκστρατεία της Ντανίκα στο επίκεντρο ενός εθνικού κινήματος» δήλωσε η Άισα Σ. Μούντι- Μιλς, που διευθύνει το Victory Fund. «Είναι αναπόφευκτο και άλλοι να ακολουθήσουν τα βήματά της» πρόσθεσε.

Η Ρόεμ, πρώην δημοσιογράφος, δεν επιθυμούσε να εισέλθει στην πολιτική ως σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και στην προεκλογική της εκστρατεία είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά σε θέματα που απασχολούσαν την τοπική κοινότητα.

«Μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δήλωσαν στους συνεργάτες μου ότι δεν θα με ψηφίσουν επειδή είμαι τρανσέξουαλ» είχε αναφέρει τον Οκτώβριο.

Όμως, η υποψηφιότητά της είχε προκαλέσει αίσθηση σε εθνικό επίπεδο και δέχτηκε δωρεές από κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, 10:57