ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Μάικλ απειλεί τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Μάικλ απειλεί τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια
Η τροπική καταιγίδα Μάικλ θα φέρει ανέμους που μπορεί να επιφέρουν σοβαρές υλικές ζημιές και βροχές που ίσως προκαλέσουν δυνητικά θανατηφόρες πλημμύρες σε τμήματα της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια, πριν κατευθυνθεί προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, προειδοποίησε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, που εδρεύει στο Μαϊάμι, η καταιγίδα θα φέρει θυελλώδεις ανέμους σε τμήματα της νοτιοανατολικής Βιρτζίνια, της βορειοανατολικής Βόρειας Καρολίνα και στη χερσόνησο Ντελμάρβα καθώς θα μετατρέπεται σε μετατροπική και θα κινείται προς τις ακτές των μεσοατλαντικών Πολιτειών.

Ο «Μάικλ», που, όταν έφθασε στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, έγινε ο τρίτος ισχυρότερος κυκλώνας που έχει πλήξει ποτέ την αμερικανική επικράτεια, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη βορειοδυτική ακτή της Φλόριντα, κοντά στη μικρή πόλη Μέξικο Μπιτς, την Τετάρτη, όταν κατατασσόταν στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων την ώρα. Άφησε πίσω επτά νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές σε πολλές παράκτιες πόλεις.

Περί τις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης (03.00 ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) η καταιγίδα απείχε περίπου 10 χλμ. από το Ρόανοκ Ράπιντς της Βόρειας Καρολίνα, με ανέμους ταχύτητας 85 χιλιομέτρων την ώρα.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, 05:58