Η Βιρτζίνια έγινε η πρώτη νότια πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σε μικρή ποσότητα.

Η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας ψήφισαν σήμερα υπέρ της νομιμοποίησης της κατοχής μαριχουάνας από ενήλικες, από την 1η Ιουλίου, παρά την έντονη αντίθεση των Ρεπουμπλικανών κοινοβουλευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, δήλωσε ότι η πολιτεία του «έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη στον νότο που νομιμοποιεί την απλή κατοχή μαριχουάνας».

«Η νομοθεσία για τη μαριχουάνα είχε δημιουργηθεί ξεκάθαρα για να στοχοποιηθούν οι κοινότητες των Αφροαμερικανών, με τους μαύρους στη Βιρτζίνια να είναι δυσανάλογα πιο πιθανό να συλληφθούν, να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν» εκτίμησε ο Νόρθαμ.

«Σήμερα η Βιρτζίνια έκανε ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να διορθώσει αυτές τις αστοχίες και να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη για όσους αδικούνταν επί χρόνια» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές αμερικανικές πολιτείες, όπως αυτή της Νέας Υόρκης και του Κολοράντο, έχουν λάβει αντίστοιχα μέτρα, όμως η Βιρτζίνια πρωτοπορεί στις νότιες πολιτείες, οι οποίες παραδοσιακά είναι πιο συντηρητικές.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους νόμιμα έως και 28 γραμμάρια μαριχουάνας για προσωπική χρήση και να καλλιεργούν τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό. Ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η χρήση μαριχουάνας δημοσίως.

Οι άδεις για την παραγωγή και την πώληση μαριχουάνας θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουλίου 2024.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης