Πιθανό κρούσμα Έμπολα στην Καλιφόρνια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 04:48
Πιθανό κρούσμα Έμπολα στην Καλιφόρνια
Δείγματα αίματος ενός ασθενούς ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη βόρεια Καλιφόρνια και υπάρχουν υποψίες ότι εκτέθηκε στον ιδιαίτερα θανατηφόρο ιό Έμπολα στάλθηκαν στο ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Στην Αμερική δεν έχουν μέχρι στιγμής επαληθευτεί κρούσματα του Έμπολα στις ΗΠΑ. Τα μόνα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δύο Αμερικανοί οι οποίοι μολύνθηκαν από τον ιό στη Λιβερία και μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ για νοσηλεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία Kaiser Permanente, η οποία διαχειρίζεται το Ιατρικό Κέντρο του Νοτίου Σακραμέντο, το εν λόγω άτομο -τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα- νοσηλεύεται σε απομόνωση και θα διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πράγματι έχει μολυνθεί.

Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός ημερών, είπε η Λόρα Μακάσλαντ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην κομητεία του Σακραμέντο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, οι αρχές στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν ότι διεξάγονται εξετάσεις σε μια δασκάλα που πρόσφατα επέστρεψε από τη Σιέρα Λεόνε και νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αλμπουκέρκι.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014, 04:48