Η διατήρηση μέρους των αμερικανικών δυνάμεων σε τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας κοντά σε πετρελαιοπηγές για να εξασφαλίζουν μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ότι το πετρέλαιο δεν θα πέσει στα χέρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή άλλων, είναι μια από τις επιλογές που συζητείται, χωρίς να έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ από το Αφγανιστάν.

«Επί του παρόντος έχουμε στρατιώτες γύρω από περίπου δύο πόλεις, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς κοντά στην περιοχή αυτή, με τον σκοπό να αποκλείουν την πρόσβαση, πιο συγκεκριμένα (να αποκλείουν) να έχει έσοδα το Ισλαμικό Κράτος και οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις που μπορεί να επιδιώξουν να έχουν αυτό το εισόδημα ώστε να διευκολύνουν τις κακοήθεις δραστηριότητές τους», ανέφερε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γίνεται μια συζήτηση για την πιθανότητα να το κάνουμε (να διατηρήσουμε κάποιες δυνάμεις), δεν έχει ληφθεί απόφαση όσον αφορά τον αριθμό τους ή κάτι άλλο σχετικό», συμπλήρωσε.

Ο Έσπερ δήλωσε ακόμα ότι ενώ η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη, κάποιες δυνάμεις παραμένουν με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις των SDF κοντά σε πετρελαιοπηγές και έχουν γίνει συζητήσεις για τη διατήρηση κάποιων από αυτές εκεί.

Ο Έσπερ διευκρίνισε ότι δεν έχει παρουσιάσει ακόμη αυτήν την επιλογή, και σημείωσε ότι η δουλειά του Πενταγώνου είναι να εξετάζει τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης