Δικαστής καταδίκασε την Παρασκευή έναν άνδρα από την Βαλτιμόρη σε κάθειρξη 25 ετών για συνωμοσία με σκοπό της διάπραξη βομβιστικής επίθεσης σε αμερικανικό κέντρο στρατολόγησης στο Μέριλαντ για εκδίκηση για την αμερικανική πολιτική προς τους μουσουλμάνους.

Ο Αντόνιο Μαρτίνες ο οποίος πρόσφατα προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και είναι επίσης γνωστός ως Μουχάμαντ Χουσέιν, ομολόγησε την ενοχή του τον Ιανουάριο για τις κατηγορίες ότι σχεδίαζε να ανατινάξει ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έξω από το Κέντρο εκπαίδευσης πεζικού στην Κέιτονβιλ του Μέριλαντ. Σε καταγραμμένες συνομιλίες με μια πηγή που δεν αποκαλύφθηκε και ένα μυστικό πράκτορα του FBI, ο Μαρτίνες εξέφραζε την οργή του κατά των ΗΠΑ και την πεποίθησή του ότι μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν άδικα από τον στρατό των ΗΠΑ και την επιθυμία του να στείλει ένα μήνυμα ότι στρατιώτες θα σκοτωθούν εκτός και αν η χώρα σταματήσει τον “πόλεμο” κατά του Ισλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί από τους ανθρώπους που αρχικά προσπάθησε να στρατολογήσει για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση αρνήθηκαν και ένας από αυτούς επιχείρησε να τον πείσει να εγκαταλείψει την ιδέα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η υπόθεση εντάσσεται σε μια σειρά από μυστικές επιχειρήσεις που αφορούν πιθανές τρομοκρατικές απειλές και πραγματοποιούνται από τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου κατά τους τελευταίους μήνες, οι οποίες έχουν προκαλέσει επικρίσεις από διάφορες μουσουλμανικές ομάδες, ότι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης